online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven

Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven

ingrediënten

750 gram zoete aardappels

4 rode puntpaprika’s

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 ei

100 gram groene olijven

100 gram feta


  • 1 Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Giet de aardappels af en stamp ze met de knoflook, olijfolie, ei, zout en peper. Schep de olijven erdoor.
  • 3 Vul de paprikahelften met de aardappelpuree en bestrooi met de feta. Leg de gevulde paprika’s naast elkaar in een ovenschaal en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Maak de aardappelpuree iets luchtiger: splits het ei en stamp de eidooier door de aardappels. Klop het eiwit stijf en spatel het luchtig door de puree.. Vervang de feta in dit recept door stukjes mozzarella.


voedingswaarde

energie 330 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 8 gram