voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht, bijgerecht
recepten Gevulde rode uien

Gevulde rode uien

ingrediënten

4 grote rode uien

2 sneeën witbrood

100 gram komijnekaas

1 eetlepel verse tijm

100 milliliter witte wijn

50 gram boter

1 snufje zout


  • 1 Kook de uien in hun geheel in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • 3 Snijd van de bovenkant van de uien een kapje af en hol ze uit tot een centimeter van de rand.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 5 Rooster de boterhammen kort en verkruimel ze.
  • 6 Hak het binnenste van de uien fijn, vermeng dit met het broodkruim, kaas en tijm en vul hier de uien mee.
  • 7 Zet de uien in een ovenschaal en verdeel de boter erover.
  • 8 Giet de wijn erbij en bak de uien in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin.

bereidingstip

Lekker met vlees of vis of met een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier