voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Gevulde speculaasrepen

Gevulde speculaasrepen

ingrediënten

250 gram zelfrijzend bakmeel

125 gram bruine basterdsuiker

1 eetlepel speculaaskruiden

1 eetlepel koekkruiden

1 eetlepel melk

175 gram boter

2 eieren

1 eetlepel sinaasappellikeur

300 gram amandelspijs

2 eetlepels bloem

2 eetlepels geschaafde amandelen


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Meng het bakmeel, de suiker en de speculaaskruiden in een kom en voeg de melk toe.
  • 2 Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg het toe aan het mengsel en kneed alles tot een deeg.
  • 3 Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. (Dit kan een dag van tevoren).
  • 4 Verwarm de oven voor op 170°C. Meng een geklutst ei en de sinaasappellikeur door de amandelspijs.
  • 5 Verdeel het deeg in twee porties en rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 lappen van 1 cm dik.
  • 6 Klop het andere ei los en bestrijk één deeglap met een beetje ei. Verdeel de amandelspijs erover en strijk daar ook een beetje ei over.
  • 7 Leg de andere deeglap erop en druk goed aan. Strijk de rest van het ei erover, strooi de amandelen erop en druk ze aan.
  • 8 Bak de speculaas op een ingevette bakplaat in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas op de bakplaat afkoelen en snijd de koek daarna in brede repen.

bereidingstip

Voeg 1 eetlepel koffieroom bij de amandelspijs als deze te vast is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 11 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier