online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Gevulde speculaasrepen

Gevulde speculaasrepen

ingrediënten

250 gram zelfrijzend bakmeel

125 gram bruine basterdsuiker

1 eetlepel speculaaskruiden

1 eetlepel koekkruiden

1 eetlepel melk

175 gram boter

2 eieren

1 eetlepel sinaasappellikeur

300 gram amandelspijs

2 eetlepels bloem

2 eetlepels geschaafde amandelen


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Meng het bakmeel, de suiker en de speculaaskruiden in een kom en voeg de melk toe.
  • 2 Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg het toe aan het mengsel en kneed alles tot een deeg.
  • 3 Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. (Dit kan een dag van tevoren).
  • 4 Verwarm de oven voor op 170°C. Meng een geklutst ei en de sinaasappellikeur door de amandelspijs.
  • 5 Verdeel het deeg in twee porties en rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 lappen van 1 cm dik.
  • 6 Klop het andere ei los en bestrijk één deeglap met een beetje ei. Verdeel de amandelspijs erover en strijk daar ook een beetje ei over.
  • 7 Leg de andere deeglap erop en druk goed aan. Strijk de rest van het ei erover, strooi de amandelen erop en druk ze aan.
  • 8 Bak de speculaas op een ingevette bakplaat in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas op de bakplaat afkoelen en snijd de koek daarna in brede repen.

bereidingstip

Voeg 1 eetlepel koffieroom bij de amandelspijs als deze te vast is.


voedingswaarde

energie 715 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 11 gram