online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde spitskool

Gevulde spitskool

ingrediënten

1 spitskool

3 eetlepels olie

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel kummel

400 gram kastanjechampignons

100 gram kastanjechampignons

500 gram half-om-half gehakt

theelepel foeliepoeder

1 ei

2 eetlepels paneermeel

300 milliliter runderbouillon van tablet

300 milliliter runderbouillon

125 milliliter crème fraîche

1 bosje verse peterselie


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de harde kern uit de koolbladeren. Breng ruim water met zout aan de kook en blancheer hierin de koolbladeren per 2 stuks tegelijk. Schep de bladeren uit het water en leg ze in een bak koud water.
  • 2 Verhit 2 eetlepels van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en kummel op een lage stand circa 3 minuten. Voeg de fijngehakte champignons toe en zet de warmtebron wat hoger. Roerbak enkele minuten en laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed het gehakt met zout, versgemalen peper, de foelie, gebakken ui en champignons, het ei en paneermeel. Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke porties.
  • 4 Leg de koolbladeren op het werkblad en leg het gehakt erop. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol dan het blad op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een ovenschaal en giet de bouillon erbij.
  • 5 Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes in de oven in 20 à 30 minuten gaar.
  • 6 Giet de bouillon uit de schaal over in een pan en roer de crème fraîche erdoorheen. Breng aan de kook en laat een paar minuten inkoken. Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer bij de koolrolletjes.
  • 7 Bak de hele champignons in de rest van de olie. Bestrooi met de peterselie en serveer erbij. Lekker met rijst.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 33 gram