voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Gevulde stoofperen met amandelspijs en warme chocoladesaus

Gevulde stoofperen met amandelspijs en warme chocoladesaus

ingredi├źnten

50 gram amandelspijs

75 gram pure chocolade

50 milliliter slagroom

kaneelpoeder

basisrecept stoofperen


  • 1 Prak de amandelspijs los met een vork en meng 1 eetlepel van de fijngehakte chocolade erdoor tot een samenhangend geheel. Vorm hier 4 gelijke balletjes van.
  • 2 Verwarm de room met de rest van de chocolade en een snuf kaneel tot de chocolade is gesmolten. Neem de pan van de warmtebron en klop de saus goed door met een garde.
  • 3 Vul de holtes van 4 halve stoofperen met een bolletje spijs en duw een andere halve peer ertegenaan.
  • 4 Snijd de onderkant van de peertjes iets af zodat ze rechtop blijven staan en zet ze op een bordje. Giet een lepel warme chocoladesaus over de peertjes en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 4 gram