online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Gevulde tomaten met spinazie en kaas

Gevulde tomaten met spinazie en kaas

ingrediënten

4 vleestomaten

3 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 sjalot

1 eetlepel pijnboompitten

300 gram spinazie

125 gram crème fraîche

25 gram Parmezaanse kaas

25 gram belegen kaas

snufje paprikapoeder

snufje kerriepoeder


  • 1 Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit. Zet het vruchtvlees apart. Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde tomaten met zout en peper en zet ze omgekeerd weg.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en het sjalotje.
  • 3 Voeg de pijnboompitten toe en bak ze even mee.
  • 4 Schep de spinazie en het vruchtvlees van de tomaten erdoor totdat de spinazie is geslonken en het vocht verdampt. Vul de tomaten met dit mengsel.
  • 5 Verwarm de ovengrill. Klop de crème fraîche los met de kaas. Verdeel dit over de gevulde tomaten. Strooi er een vleugje paprika- of kerriepoeder over en zet de tomaten onder de grill tot de vulling goudbruin is (5-10 minuten).

bereidingstip

Lekker met gebakken aardappelen of tagliatelle.


voedingswaarde

energie 270 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 8 gram