online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Gevulde tomaten uit de oven

Gevulde tomaten uit de oven

ingrediënten

4 grote tomaten

20 gram boter

2 eetlepels verse peterselie

2 eieren

50 gram belegen kaas

20 gram bloem

2 eetlepels slagroom


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten met behulp van een lepel uit, strooi er wat zout in en laat ze omgekeerd circa 15 minuten op keukenpapier uitlekken.
  • 2 Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat deze tomaatstukjes in een zeef uitlekken.
  • 3 Roer de boter tot een smeuïge massa. Voeg driekwart van de peterselie, eidooiers, kaas, bloem, slagroom en uitgelekte stukjes tomaat toe en meng alles door elkaar.
  • 4 Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het botermengsel. Vul hiermee de tomaten. Plaats de tomaten in een vuurvaste schaal. Laat de tomaten circa 15-20 minuten in de oven souffleren.
  • 5 Serveer de tomaten op een klein bordje en strooi er wat fijngehakte peterselie omheen.

wijnadvies

De kaas vraagt om een stevig tegenwicht: kies daarom voor een Chardonnay uit de gebieden Vins de Pays uit het zuiden van Frankrijk (7-9°C).


voedingswaarde

energie 185 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 8 gram