voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
recepten Gevulde uien met feta, pijnboompitten en tomaat

Gevulde uien met feta, pijnboompitten en tomaat

ingrediënten

4 grote uien

3 eetlepels pijnboompitten

150 gram feta

50 gram wit brood

8 gedroogde tomaten op olie

2 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

1 ei


benodigdheden

bakplaat

aluminiumfolie

  • 1 Kook de uien met schil circa 10 minuten in water met zout. Giet af en laat de uien afkoelen.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng ze met de feta, het brood, de tomaten, knoflook, Italiaanse kruiden en het ei.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de uien horizontaal en pel ze. Hol ze uit met een spitse theelepel zodat er een stevige zijkant overblijft.
  • 4 Snijd het binnenste van de uien fijn en meng met het fetamengsel. Verdeel de vulling over de uien en zet ze op een bakplaat.
  • 5 Besprenkel met 2 eetlepels van de tomatenolie. Dek af met aluminiumfolie en zet de uien circa 30 minuten in het midden van de oven tot ze gaar zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 13 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier