online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
Recepten Gevulde uien met feta, pijnboompitten en tomaat

Gevulde uien met feta, pijnboompitten en tomaat

ingrediënten

4 grote uien

3 eetlepels pijnboompitten

150 gram feta

50 gram wit brood

8 gedroogde tomaten op olie

2 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

1 ei


benodigdheden

bakplaat

aluminiumfolie

  • 1 Kook de uien met schil circa 10 minuten in water met zout. Giet af en laat de uien afkoelen.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng ze met de feta, het brood, de tomaten, knoflook, Italiaanse kruiden en het ei.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de uien horizontaal en pel ze. Hol ze uit met een spitse theelepel zodat er een stevige zijkant overblijft.
  • 4 Snijd het binnenste van de uien fijn en meng met het fetamengsel. Verdeel de vulling over de uien en zet ze op een bakplaat.
  • 5 Besprenkel met 2 eetlepels van de tomatenolie. Dek af met aluminiumfolie en zet de uien circa 30 minuten in het midden van de oven tot ze gaar zijn.


voedingswaarde

energie 280 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 13 gram