online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde varkensfilet met bramenjus

Gevulde varkensfilet met bramenjus

ingrediënten

100 gram zwarte pruimen

50 gram amandelen

50 gram ongezouten cashewnoten

150 gram gehakt

3 eetlepels paneermeel

600 gram varkensfilets

50 gram boter

2 sjalotjes

100 gram bramen

4 eetlepels vleesfond

4 eetlepels vleesbouillon


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Snijd de pruimen in stukjes. Hak de helft van de amandelen en cashewnoten grof.
  • 2 Meng het gehakt met de pruimen, het paneermeel, de gehakte noten, zout en peper.
  • 3 Verdeel de varkensfilet in 4 porties. Snijd de filets met een scherp mes aan één kant open zodat een envelopje ontstaat. Vul de filets met het gehaktmengsel en steek de opening dicht met een prikker.
  • 4 Verhit de boter en bak hierin de gevulde varkensfilets in 11-12 minuten gaar en bruin. Voeg de sjalotjes, de rest van de noten en de bramen toe en warm nog circa 2 minuten mee.
  • 5 Leg het vlees op voorverwarmde borden. Voeg de vleesfond toe aan het braadvet en breng de jus op smaak met zout en peper.
  • 6 Schep de jus over het vlees. Serveer met aardappelpuree en sugarsnaps of doperwten.

wijnadvies

Finca de Labarca Crianza of Viña Maipo Carmenère.


voedingswaarde

energie 585 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 49 gram