voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Gevulde varkensfilet met bramenjus

Gevulde varkensfilet met bramenjus

ingrediënten

100 gram zwarte pruimen

50 gram amandelen

50 gram ongezouten cashewnoten

150 gram gehakt

3 eetlepels paneermeel

600 gram varkensfilets

50 gram boter

2 sjalotjes

100 gram bramen

4 eetlepels vleesfond

4 eetlepels vleesbouillon


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Snijd de pruimen in stukjes. Hak de helft van de amandelen en cashewnoten grof.
  • 2 Meng het gehakt met de pruimen, het paneermeel, de gehakte noten, zout en peper.
  • 3 Verdeel de varkensfilet in 4 porties. Snijd de filets met een scherp mes aan één kant open zodat een envelopje ontstaat. Vul de filets met het gehaktmengsel en steek de opening dicht met een prikker.
  • 4 Verhit de boter en bak hierin de gevulde varkensfilets in 11-12 minuten gaar en bruin. Voeg de sjalotjes, de rest van de noten en de bramen toe en warm nog circa 2 minuten mee.
  • 5 Leg het vlees op voorverwarmde borden. Voeg de vleesfond toe aan het braadvet en breng de jus op smaak met zout en peper.
  • 6 Schep de jus over het vlees. Serveer met aardappelpuree en sugarsnaps of doperwten.

wijnadvies

Finca de Labarca Crianza of Viña Maipo Carmenère.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 49 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier