online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde zoete aardappel met knoflookkarbonade

Gevulde zoete aardappel met knoflookkarbonade

ingrediënten

4 middelgrote zoete aardappels

3 eetlepels olijfolie

4 schouderkarbonades

4 teentjes knoflook

200 gram Griekse yoghurt

snufje chilipepervlokken

200 gram bosbessen

200 gram blauwe bessen

2 eetlepels sesamzaad

bosje koriander


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Halveer de aardappels in de lengte. Leg ze met het snijvlak naar beneden op de bakplaat en bestrijk rondom met olie. Bak in de oven in circa 25 minuten gaar.
  • 2 Wrijf intussen de karbonades in met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het vlees om en om goed bruin.
  • 3 Voeg de helft van de knoflook toe aan het bakvet en zet de warmtebron lager. Leg een deksel op de pan en laat de karbonades in de knoflookjus nog een paar minuten garen.
  • 4 Meng intussen de yoghurt met wat zout, chilipeper, de rest van de knoflook en de helft van de bosbessen. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 5 Neem de aardappels uit de oven. Leg ze met het snijvlak omhoog op een grote plank of schaal en schep op elke halve aardappel een lepel yoghurtsaus.
  • 6 Bestrooi met sesam, de rest van de bessen en de koriander. Serveer de karbonades bij de aardappels.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 29 gram