voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
recepten Gewokte biefstuk met peultjes en paksoi

Gewokte biefstuk met peultjes en paksoi

ingrediënten

4 eetlepels sojasaus

1 teentje knoflook

1 verse gember

1 eetlepel sesamolie

1 limoen

300 gram biefstukken

4 eetlepels pinda’s

2 eetlepels zonnebloemolie

2 struiken paksoi

200 gram peultjes

200 gram kastanjechampignons

1 rode peper


  • 1 Rooster de pinda’s in een droge, hete koeken- pan en hak ze fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan op een hoge stand en bak hierin de biefstuk zonder de marinade in circa 2 minuten goudbruin.
  • 2 Schep het vlees uit de pan. Bak vervolgens de paksoi, peultjes en champignons circa 3 minuten in het bakvet en giet de marinade erbij.
  • 3 Voeg de biefstuk weer toe en bak nog 1 minuut. Bestrooi met de pinda’s en rode peper. Lekker met noedels of rijst.

wijnadvies

Bij dit recept smaakt de Poème Grenache-Syrah lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 29 gram