online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Glutenvrije rijstpannenkoeken

Glutenvrije rijstpannenkoeken

ingredi├źnten

150 gram basmatirijst

2 groene appels

5 blaadjes verse basilicum

3 eetlepels zonnebloemolie

4 eieren

1 liter halfvolle melk


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Kook de rijst gaar, giet af en laat daarna goed afkoelen.
  • 2 Bak de appels met de basilicum samen kort in 1 eetlepel zonnebloemolie.
  • 3 Maal de rijst fijn in een blender of met een staafmixer.
  • 4 Kluts de eieren, giet de melk erbij en meng het rijstmengsel erdoor.
  • 5 Verhit de rest van de zonnebloemolie en bak pannenkoeken van het beslag. Verdeel de stukjes appel over de pannenkoeken.


voedingswaarde

energie 290 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 12 gram