voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Glutenvrije rijstpannenkoeken

Glutenvrije rijstpannenkoeken

ingredi├źnten

150 gram basmatirijst

2 groene appels

5 blaadjes verse basilicum

3 eetlepels zonnebloemolie

4 eieren

1 liter halfvolle melk


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Kook de rijst gaar, giet af en laat daarna goed afkoelen.
  • 2 Bak de appels met de basilicum samen kort in 1 eetlepel zonnebloemolie.
  • 3 Maal de rijst fijn in een blender of met een staafmixer.
  • 4 Kluts de eieren, giet de melk erbij en meng het rijstmengsel erdoor.
  • 5 Verhit de rest van de zonnebloemolie en bak pannenkoeken van het beslag. Verdeel de stukjes appel over de pannenkoeken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 12 gram