voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Gnocchi met entrecote en roerbakgroenten

Gnocchi met entrecote en roerbakgroenten

ingredi├źnten

1 keer basisrecept gnocchi

1 pak gnocchi

400 gram entrecotes

400 gram biefstukken

1 citroen

2 teentjes knoflook

1 bosje peterselie

4 eetlepels olijfolie

1 blikje tomatenpuree

600 gram Italiaanse wokgroenten

2 ansjovisfilets

100 milliliter witte wijn

100 milliliter bouillon


  • 1 Kook de gnocchi kort voor het serveren.
  • 2 Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 3 Meng de citroenrasp met de knoflook en peterselie en houd deze gremolata apart.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de tomatenpuree 1 minuut.
  • 5 Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak 4-5 minuten.
  • 6 Verhit de rest van de olijfolie met de ansjovisfilets en laat de ansjovis smelten.
  • 7 Bak hierin de vleesreepjes 2-3 minuten en blus af met een scheutje witte wijn.
  • 8 Voeg de rest van de wijn en het citroensap toe aan het groentemengsel.
  • 9 Schep de warme gnocchi door de groenten.
  • 10 Serveer met de vleesreepjes erop en bestrooid met de gremolata.

bereidingstip

Vervang de gremolata in het recept door gehakte kappertjes en olijven.. Zie elders op de site voor het basisrecept voor gnocchi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 32 gram