voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gnocchi met krokante kip en courgette

Gnocchi met krokante kip en courgette

ingrediënten

1 keer basisrecept gnocchi

1 pak gnocchi

2 eieren

100 gram fijn broodkruim

100 gram panko

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

500 gram kipfilets

5 eetlepels olijfolie

2 uien

4 sjalotjes

2 courgettes

2 teentjes knoflook

75 gram rucola

2 theelepels pesto


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de gnocchi kort voor het serveren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Klop de eieren in een diep bord los met zout en peper.
  • 4 Meng in een ander diep bord het broodkruim met de helft van de Italiaanse kruiden.
  • 5 Haal de kip eerst door het eimengsel en daarna door het broodkruim.
  • 6 Leg de kiprepen naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
  • 7 Bak de kip in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Keer tussendoor om.
  • 8 Verhit intussen de rest van de olijfolie en fruit hierin de uien.
  • 9 Voeg de courgette, knoflook en de rest van de Italiaanse kruiden toe en roerbak 8-10 minuten.
  • 10 Schep de gnocchi erdoor en bak ze circa 2 minuten mee.
  • 11 Meng de rucola en pesto erdoor en serveer met de kip.

bereidingstip

Zie elders op de site voor het basisrecept van gnocchi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 44 gram