online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gnocchi met tomaat en courgette

Gnocchi met tomaat en courgette

ingredi├źnten

500 gram gnocchi

4 eetlepels olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

1 courgette

3 tomaten

200 milliliter gezeefde tomaten

1 handje basilicum

1 bol mozzarella


  • 1 Kook de gnocchi circa 3 minuten, schep gnocchi die gaan drijven direct uit de pan in een vergiet. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de gnocchi tot ze een krokant laagje hebben. Schep uit de wok en houd apart.
  • 2 Fruit de ui in de rest van de olie. Voeg de knoflook en courgette toe en roerbak 4-5 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en bak 2-3 minuten. Schep de gezeefde tomaten en de helft van de basilicum erdoor en laat de saus zachtjes in 6-8 minuten indikken.
  • 3 Voeg de gnocchi toe. Scheur de mozzarella in stukken en roer kort door de saus. Bestrooi het gerecht met de rest van de basilicum.

bereidingstip

Vervang de basilicum in de saus door 1 eetlepel pesto.. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.


voedingswaarde

energie 855 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 107 gram
eiwit 27 gram