voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
120 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Goulashsoep

Goulashsoep

ingredi├źnten

100 gram mager gerookt spek

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

400 gram runderlappen

1 ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel paprikapoeder

2 rode paprika's

70 gram tomatenpuree

1 liter vleesbouillon

250 gram aardappels

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde majoraan

200 milliliter zure room


  • 1 Bak de spekblokjes uit in een soeppan.
  • 2 Voeg de olie toe en bak hierin het rundvlees in circa 3 minuten lichtbruin.
  • 3 Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, paprika en tomatenpuree toe en bak alles circa 2 minuten.
  • 4 Giet de bouillon erbij en laat 1,5 uur zachtjes koken.
  • 5 Voeg de aardappelblokjes en de oregano toe en kook nog circa 15 minuten.
  • 6 Schep de soep in kommen en schep er een lepel zure room op. Lekker met grof bruinbrood.

bereidingstip

In plaats van runderlappen kun je ook runderpoulet gebruiken


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 30 gram