online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Grand chocoladedessert

Grand chocoladedessert

ingredi├źnten

beker chocolademousse

4 bollen chocolade-ijs

8 gedroogde abrikozen

100 milliliter witte port

150 gram pure chocolade

2 eetlepels cacaopoeder

1 theelepel kaneelpoeder

100 gram witte chocolade

2 chocolademuffins

2 plakjes chocoladecake


  • 1 Verwarm voor de bonbons de abrikozen circa 20 minuten in de witte port en laat ze uitlekken en afkoelen.
  • 2 Smelt de pure chocolade au bain-marie en roer goed door.
  • 3 Vermeng de cacao- met de kaneelpoeder op een bord.
  • 4 Steek steeds een abrikoos aan een vork, doop deze in de gesmolten chocolade en rol hem door de cacaopoeder. Laat op vetvrij papier opstijven in de koelkast.
  • 5 Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer goed door. Giet dit uit over de muffins of cake en laat hard worden.
  • 6 Snijd de cake of muffins daarna in gelijke puntjes of stukjes.
  • 7 Schep de chocolademousse in kleine borrelglaasjes en bestuif ze met wat cacaopoeder.
  • 8 Neem grote borden en leg op elk bord een paar kleine stukjes cake, 2 bonbons, een glaasje met chocolademousse en een bolletje ijs. Serveer direct.


voedingswaarde

energie 735 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 12 gram