voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Granita van mango, gember en amandelkrokantje

Granita van mango, gember en amandelkrokantje

ingrediënten

2 mango's

2 eetlepels suiker

1 verse gember

1 sinaasappel

1 limoen

25 gram boter

75 gram suiker

1 eetlepel sinaasappelsap

40 gram bloem

25 gram amandelschaafsel

25 gram ongezouten pinda’s


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Verdeel het deeg in 8 balletjes. Druk ze wat platter en leg ze op het bakpapier met genoeg tussenruimte (het deeg zal uitlopen tijdens het bakken).
  • 3 Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen en knapperig worden.
  • 4 Schep de granita in glazen en steek er de koekjes in.

wijnadvies

Castillo de las Almenas Moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 4 gram