4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gratin van zoete aardappel en spruitjes met geitenkaas

Gratin van zoete aardappel en spruitjes met geitenkaas

ingrediënten

500 gram zoete aardappels

500 gram spruitjes

250 gram zachte geitenkaas

200 milliliter room

1 ei

1 theelepel tijm

50 gram walnoten


benodigheden

ovenschaal

bereiden
  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Halveer de zoete aardappels in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de spruitjes in dunne plakjes. Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en verdeel over de ovenschaal.
  • 3 Verdeel de helft van de geitenkaas erover. Blancheer de aardappelplakjes 1 minuut, laat uitlekken en leg bovenop de spruitjes.
  • 4 Klop de room los met het ei, de tijm en peper en giet over de aardappelplakjes. Verdeel de rest van de kaas en de walnoten erover.
  • 5 Bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 21 gram