online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten

Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten

ingrediënten

600 gram zoete aardappels

1 zoete ui

150 milliliter slagroom

50 milliliter droge witte wijn

200 gram roquefort

50 gram walnoten


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de aardappelplakken en uienringen over de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en versgemalen peper.
  • 2 Klop de slagroom en wijn door elkaar en giet dit er gelijkmatig overheen. Schud even met de schaal zodat alles zich goed vermengt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet circa 30 minuten in de oven.
  • 3 Neem de schaal uit de oven en verwijder het folie. Verdeel de roquefort en walnoten erover en bak nogmaals circa 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi bruin is.
  • 4 Lekker met een salade.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 14 gram