voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, bijgerecht
recepten Gravad lax

Gravad lax

ingrediënten

600 gram zalmfilets

25 gram grof zeezout

25 gram suiker

1 theelepel peper

1 eetlepel verse dille

1 komkommer

2 eetlepels water

1 eetlepel citroensap

1 theelepel citroenrasp

1 eetlepel suiker

1 snufje zout


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Meng het zout met de suiker en peper en verdeel de helft ervan op een stuk vershoudfolie.
  • 2 Leg de stukken zalm met het vel naar beneden op het zoutmengsel en bestrooi de bovenkant van de vis met de rest van het mengsel.
  • 3 Vouw de folie goed om de zalm heen en leg het pakket in een schaal.
  • 4 Leg een bord of plankje op het pakketje en zet de schaal minimaal 3 dagen in de koelkast. Draai het pakket elke dag om.
  • 5 Meng op de dag dat je de zalm gaat aansnijden de ingrediënten voor de komkommer en laat dit enkele uren in de koelkast marineren.
  • 6 Veeg het zoutmengsel zo veel mogelijk van de zalm en snijd de zalm in dunne schuine plakken.
  • 7 Leg de plakken op een schaal en bestrooi met verse dille.
  • 8 Serveer met de gemarineerde komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 31 gram