online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, bijgerecht
Recepten Gravad lax

Gravad lax

ingrediënten

600 gram zalmfilets

25 gram grof zeezout

25 gram suiker

1 theelepel peper

1 eetlepel verse dille

1 komkommer

2 eetlepels water

1 eetlepel citroensap

1 theelepel citroenrasp

1 eetlepel suiker

1 snufje zout


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Meng het zout met de suiker en peper en verdeel de helft ervan op een stuk vershoudfolie.
  • 2 Leg de stukken zalm met het vel naar beneden op het zoutmengsel en bestrooi de bovenkant van de vis met de rest van het mengsel.
  • 3 Vouw de folie goed om de zalm heen en leg het pakket in een schaal.
  • 4 Leg een bord of plankje op het pakketje en zet de schaal minimaal 3 dagen in de koelkast. Draai het pakket elke dag om.
  • 5 Meng op de dag dat je de zalm gaat aansnijden de ingrediënten voor de komkommer en laat dit enkele uren in de koelkast marineren.
  • 6 Veeg het zoutmengsel zo veel mogelijk van de zalm en snijd de zalm in dunne schuine plakken.
  • 7 Leg de plakken op een schaal en bestrooi met verse dille.
  • 8 Serveer met de gemarineerde komkommer.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 31 gram