online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Griekse bonensalade

Griekse bonensalade

ingrediënten

6 vleestomaten

1 pot witte bonen

1 blik witte bonen

2 rode uien

4 lente-/bosuitjes

300 gram feta

150 gram zwarte olijven

komkommer

2 eieren

6 eetlepels tomatenketchup

2 theelepels verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

3 eetlepels azijn

3 eetlepels citroensap

100 milliliter olijfolie


  • 1 Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken, ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in reepjes.
  • 2 Spoel de bonen in een vergiet af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
  • 3 Snijd de olijven in plakjes en houd circa 50 gram achter voor de garnering. Kook de eieren hard en pel ze.
  • 4 Roer ondertussen voor de dressing de tomatenketchup, de tijm, de azijn of het citroensap en wat zout en peper door elkaar. Klop er de olie door.
  • 5 Doe de tomaat, de bonen, de ui, de bosui, de feta en 100 gram van de olijven in een kom en schep met de dressing door elkaar.
  • 6 Laat de salade rusten en schep kort voor het serveren nogmaals om. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Bestrooi met de peterselie en garneer met plakjes komkommer, plakjes ei en de achtergehouden olijven.

wijnadvies

Deze lentesalade vraagt om een zeer koel geserveerde beaujolais. Schenk de beaujolais of beaujolais-Villages bij een temperatuur van 14°C.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 17 gram