online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje, hoofdgerecht
Recepten Griekse spinazierolletjes

Griekse spinazierolletjes

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels pijnboompitten

900 gram spinazie

eetlepel citroensap

2 eetlepels verse peterselie

2 eetlepels diepvriespeterselie

300 gram feta

2 eetlepels paneermeel

8 vellen filodeeg

100 gram boter


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui 2 minuten.
  • 2 Voeg de pijnboompitten toe en bak ze 2 minuten mee.
  • 3 Schep de spinazie erdoor en roerbak 5 minuten totdat de groente geslonken is. Meng peper, zout, citroenrasp, peterselie, verkruimelde feta en paneermeel erdoor en laat alles iets afkoelen.
  • 4 Bestrijk een deegvel met gesmolten boter. Schep onderaan elk deegvel 1/8 deel van de spinazievulling, rol het op, plak de deegrand vast met een beetje water en leg het rolletje in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal.
  • 5 Doe hetzelfde met de rest van de vellen deeg. Bestrijk de bovenkanten van de rolletjes in de ovenschaal met gesmolten boter. Bak ze circa 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

bereidingstip

Het filodeeg kan eventueel worden vervangen door diepvriesbladerdeeg. Vorm daarvan envelopjes of driehoeken die met het spinaziemengsel gevuld worden. De baktijd is 15-17 minuten.. Lekker met een Griekse salade van sla met tomaten, komkommer en olijven.

wijnadvies

Bij zo'n typisch mediterraan gerecht hoort een zachte witte wijn uit Griekenland (Robola) of Italië (Soave, verdicchio).


voedingswaarde

energie 680 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 24 gram