voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Griesmeelpudding met amandel en bessensap

Griesmeelpudding met amandel en bessensap

ingredi├źnten

1 citroen

1 liter melk

100 gram griesmeel

125 gram suiker

50 gram blanke amandelen

1 kaneelstokje

1 fles rodebessensap

1 eetlepel aardappelzetmeel

4 bitterkoekjes

4 amandelkoekjes


benodigdheden

puddingvorm

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Vul de puddingvorm(en) met koud water en zet apart. Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd schilletjes van de andere helft.
  • 2 Breng de melk met de citroenrasp aan de kook en laat circa 5 minuten trekken op een lage stand.
  • 3 Meng het griesmeel met 75 gram suiker en strooi dit mengsel in de melk. Kook zachtjes onder af en toe roeren in circa 7 minuten gaar en laat binden. Roer de amandelen erdoor.
  • 4 Giet het water uit de puddingvorm(en) en schenk de griesmeelpudding in de natte vorm(en). Laat eerst afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.
  • 5 Breng 100 ml water met het kaneelstokje en de citroenschilletjes aan de kook. Voeg het bessensap en de rest van de suiker toe, kook zachtjes en bind met het aardappelzetmeel, aangelengd met 4 eetlepels water. Laat afkoelen.
  • 6 Haal het kaneelstokje en de citroenschil uit de saus. Keer de pudding op een schaal om en schenk de saus eroverheen. Serveer met de (verkruimelde) koekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 15 gram