voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Groen trio

Groen trio

ingredi├źnten

600 gram gemengde groene groenten

250 milliliter kookroom

1 theelepel groentebouillonpoeder

1 theelepel citroenschil

2 eetlepels verse munt

1 snufje zout

peper


  • 1 Breng een grote pan water met een snuf zout aan de kook.
  • 2 Maak de groene groenten (zoals doperwten, sperziebonen, groene asperges) schoon en kook ze elk apart in een paar minuten beetgaar.
  • 3 Schep de gekookte groenten met een schuimspaan uit het water voordat je de volgende soort gaat koken.
  • 4 Breng de room met de bouillonpoeder aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes inkoken.
  • 5 Breng op smaak en schep de saus samen met de citroenrasp en munt door de groenten.
  • 6 Maal er nog wat verse peper over en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 5 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier