voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Groene aspergesalade met Japanse dressing

Groene aspergesalade met Japanse dressing

ingredi├źnten

400 gram groene asperges

1 eetlepel Japanse sojasaus

1 eetlepel sesamolie

1 theelepel wittewijnazijn

1 theelepel Japanse rijstazijn

1 mespunt chilipepervlokken

2 lente-/bosuitjes

komkommer

1 eetlepel sesamzaad


  • 1 Meng de kort gekookte en lauwwarme groene asperges met een dressing van de Japanse sojasaus, de sesamolie en de wittewijn- of rijstazijn. Breng op smaak met wat chilipepervlokken.
  • 2 Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes en de komkommer in kleine dobbelsteentjes.
  • 3 Vermeng alles met elkaar en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes. Lekker met een stukje gegrild vlees of tonijnsteak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 55 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram