voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Groene chili uit de oven

Groene chili uit de oven

ingrediënten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels olijven

1 ui

2 teentjes knoflook

3 stengels bleekselderij

1 groene paprika

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel gedroogde oregano

500 gram rundergehakt

1 bosje koriander

800 gram flageolets

550 gram diepvriestuinbonen

125 gram tortillachips naturel

100 gram belegen kaas

1 avocado

125 milliliter zure room

1 krop ijsbergsla

150 gram mais

1 kleine komkommer

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn


  • 1 Verhit de olie in een braad- of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, de paprika, de chilipoeder, de komijn en de oregano toe en roerbak 3-4 minuten.
  • 2 Voeg het gehakt toe en bak het rul. Verwarm de ovengrill.
  • 3 Schep de helft van de koriander en de flageolets door het gehaktmengsel en warm even mee. Schep het chilimengsel in een lage ovenschaal.
  • 4 Verdeel de tortillachips erover en bestrooi met de kaas. Zet het gerecht kort onder de ovengrill tot de kaas licht smelt.
  • 5 Meng intussen de ingrediënten voor de salade en bestrooi met de overige koriander. Serveer de chili met de avocado, de zure room en de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 990 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 43 gram