voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, tussengerecht
Recepten Groene groenten in kruidige dressing

Groene groenten in kruidige dressing

ingredi├źnten

200 gram broccoliroosjes

200 gram bloemkoolroosjes

courgette

200 gram sperzieboontjes

1 theelepel kappertjes

1 teentje knoflook

2 takjes verse peterselie

2 takjes verse dille

5 eetlepels milde olijfolie

theelepel mosterd

2 eetlepels citroensap


  • 1 Maal voor de dressing de kappertjes, knoflook, kruiden, olijfolie en mosterd met een staafmixer tot een groene olie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • 2 Blancheer de groenten in water met zout per soort in 2-3 minuten beetgaar. Schep de groenten uit de pan en leg ze op een mooie schaal.
  • 3 Giet de dressing over de warme groenten of geef de dressing er apart bij.

bereidingstip

Deze groenten kun je ook prima lauwwarm of koud serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 5 gram