online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, tussengerecht
Recepten Groene groenten in kruidige dressing

Groene groenten in kruidige dressing

ingredi├źnten

200 gram broccoliroosjes

200 gram bloemkoolroosjes

courgette

200 gram sperzieboontjes

1 theelepel kappertjes

1 teentje knoflook

2 takjes verse peterselie

2 takjes verse dille

5 eetlepels milde olijfolie

theelepel mosterd

2 eetlepels citroensap


  • 1 Maal voor de dressing de kappertjes, knoflook, kruiden, olijfolie en mosterd met een staafmixer tot een groene olie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • 2 Blancheer de groenten in water met zout per soort in 2-3 minuten beetgaar. Schep de groenten uit de pan en leg ze op een mooie schaal.
  • 3 Giet de dressing over de warme groenten of geef de dressing er apart bij.

bereidingstip

Deze groenten kun je ook prima lauwwarm of koud serveren.


voedingswaarde

energie 175 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 5 gram