voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
recepten Groene groenten met kruidenolie en tartaar

Groene groenten met kruidenolie en tartaar

ingredi├źnten

400 gram krieltjes met schil

200 gram haricots verts

200 gram sugarsnaps

200 gram diepvriesdoperwten

50 milliliter olijfolie extra vergine

10 gram platte peterselie

10 gram verse bieslook

2 takjes verse munt

100 gram feta

4 tartaartjes

2 eetlepels vloeibaar bakproduct


  • 1 Kook de krieltjes gaar in water met zout. Giet af en laat uitstomen.
  • 2 Breng in een pan een laagje water met zout aan de kook en voeg de haricots verts toe. Kook 4-5 minuten en voeg dan de sugarsnaps en doperwten toe. Kook nog 1 minuut en giet alles af. Spoel af met koud water.
  • 3 Pureer de olie met de kruiden en een beetje zout en peper tot een gladde groene olie (gebruik van de peterselie en munt alleen het blad).
  • 4 Schep de krieltjes om met de groenten, kruidenolie en feta.
  • 5 Bak de tartaartjes in het bakproduct en serveer met de krieltjes en groenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 33 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier