voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht
recepten Groene-mangosalade met garnalen

Groene-mangosalade met garnalen

ingredi├źnten

2 kleine mango's

1 grote mango

2 eetlepels Thaise vissaus

1 limoen

1 rode peper

bosje munt

bosje basilicum

bosje koriander

2 eetlepels zonnebloemolie

150 gram garnalen

4 eetlepels gebakken uitjes

4 eetlepels pinda’s


  • 1 Schaaf of snijd de mango in dunne reepjes en meng deze met de vissaus, limoensap en rode peper. Bewaar de kleine blaadjes van de groene kruiden om te garneren. Hak de rest van de kruiden fijn en voeg toe aan de mango.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de garnalen. Schik de mangosalade op 4 borden in de vorm van een vogelnestje.
  • 3 Leg de garnalen op de rand van de nestjes en verdeel de pinda’s en uitjes erover. Garneer met de overige kruiden en serveer direct.

wijnadvies

Ga bij dit recept voor de Riesling van Lizard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 13 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier