voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Groene salade met appel-balsamico­dresssing

Groene salade met appel-balsamico­dresssing

ingrediënten

100 gram peultjes

1 kleine courgette

1 kleine venkelknol

1 handje waterkers

1 handje rucola

2 groene appels

50 gram blanke hazelnoten

200 milliliter appelsap

3 eetlepels balsamicoazijn

50 milliliter olijfolie


  • 1 Begin met de dressing. Verwarm het appelsap met de balsamicoazijn en kook dit tot 1/3 in.
  • 2 Voeg zout en peper toe en laat de dressing iets afkoelen. Roer daarna de olijfolie erdoor.
  • 3 Kook de peultjes 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 4 Snijd de courgette in smalle reepjes. Schaaf de venkel in dunne ringen.
  • 5 Verdeel de waterkers of rucola over 4 glazen of schaaltjes. Schep de peultjes, de courgette, de venkel, de appel en de dressing door elkaar en schik de salade op de groene blaadjes.
  • 6 Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan en strooi ze over de salade.

wijnadvies

Fris en groen, dus daarbij past een frisse en 'groene' wijn. Heerlijk is de huiswijn wit droog. Ook de Muscadet Sur Lie is op zijn plaats. Uit Spanje de Nava Real Verdejo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram