online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Groene salade met appel-balsamico­dresssing

Groene salade met appel-balsamico­dresssing

ingredi├źnten

100 gram peultjes

1 kleine courgette

1 kleine venkelknol

1 handje waterkers

1 handje rucola

2 groene appels

50 gram blanke hazelnoten

200 milliliter appelsap

3 eetlepels balsamicoazijn

50 milliliter olijfolie


  • 1 Begin met de dressing. Verwarm het appelsap met de balsamicoazijn en kook dit tot 1/3 in.
  • 2 Voeg zout en peper toe en laat de dressing iets afkoelen. Roer daarna de olijfolie erdoor.
  • 3 Kook de peultjes 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 4 Snijd de courgette in smalle reepjes. Schaaf de venkel in dunne ringen.
  • 5 Verdeel de waterkers of rucola over 4 glazen of schaaltjes. Schep de peultjes, de courgette, de venkel, de appel en de dressing door elkaar en schik de salade op de groene blaadjes.
  • 6 Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan en strooi ze over de salade.

wijnadvies

Fris en groen, dus daarbij past een frisse en 'groene' wijn. Heerlijk is de huiswijn wit droog. Ook de Muscadet Sur Lie is op zijn plaats. Uit Spanje de Nava Real Verdejo.


voedingswaarde

energie 300 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram