voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Groene salade met frisse yoghurtdressing

Groene salade met frisse yoghurtdressing

ingredi├źnten

1 broccoli

200 gram tuinbonen

250 milliliter yoghurt

1 teentje knoflook

citroen

1 handje basilicum

1 handje munt

2 eetlepels olijfolie

1 handje amandel

75 gram veldsla

1 venkelknol

1 courgette


  • 1 Kook de broccoli en tuinbonen circa 4 minuten en laat afkoelen.
  • 2 Mix intussen in een blender of keukenmachine de yoghurt met de knoflook, het citroensap, de basilicum, munt en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 4 Verdeel de veldsla over een grote schaal en leg de broccoli, tuinbonen, venkel en courgettelinten erop. Besprenkel met de dressing. Hak de amandelen grof en bestrooi de salade ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 12 gram