online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
Recepten Groene salade met warme Zwitserse kaascroutons

Groene salade met warme Zwitserse kaascroutons

ingrediënten

1 eetlepel mosterd

2 eetlepels wittewijnazijn

4 eetlepels zonnebloemolie

4 eetlepels milde olijfolie

1 theelepel honing

2 kropjes kleintje sla

1 stronkje witlof

1 elstar appel

6 sneeën wit brood

100 gram gruyère


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Klop van de mosterd, de azijn, de olie en de honing een egale dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Haal de blaadjes sla en witlof los. Was en droog ze en schud ze met de appelplakjes door elkaar.
  • 3 Leg de boterhammen op de bakplaat en bestrooi ze met de kaas. Maal er nog wat peper over en zet de bakplaat vlak onder de grill.
  • 4 Schep ondertussen de dressing door de salade en verdeel de sla over vier borden.
  • 5 Neem de bakplaat uit de oven zodra de kaas gesmolten is. Snijd de boterhammen in punten. Serveer direct.

wijnadvies

Zeer aan te bevelen met Jean Sablenay Sauvignon Blanc of de iets meer gevulde Hoop Huis Chenin Blanc.


voedingswaarde

energie 330 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 12 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier