voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Groene zomersoep

Groene zomersoep

ingredi├źnten

1 pot kippenbouillon

1 liter kippenbouillon van tablet

1 courgette

100 gram peultjes

150 gram groene asperges

100 gram diepvriesdoperwten

100 gram diepvriestuinbonen

100 gram spinazie

2 eetlepels groene pesto

citroen

200 gram schelpjespasta

200 gram basmatirijst

ciabattabrood

stokbrood

3 eetlepels olijfolie

75 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verwarm de kippenbouillon (snijd de kip eventueel iets kleiner). Voeg de courgetteplakjes, peultjes, asperges en doperwten toe en kook zachtjes 5 minuten.
  • 2 Schep de iets kleiner gescheurde spinazie, pesto, citroenrasp en pasta door de soep en verwarm nog even.
  • 3 Druppel olijfolie over de plakken brood, strooi de kaas erover en zet ze even onder een hete ovengrill. Serveer ze bij de soep.

bereidingstip

Breid de soep eens uit met reepjes kipfilet en voeg extra groene tuinkruiden zoals peterselie of bieslook toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 25 gram