voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Groentecurry met garnalen

Groentecurry met garnalen

ingredi├źnten

1 eetlepel zonnebloemolie

2 eetlepels groene currypasta

400 gram bloemkolen

200 gram groene kolen

200 gram wortels

200 gram koolrabi's

200 milliliter kookroom

250 gram diepvrieswokgarnalen

300 gram snelkookrijst

300 gram gele rijst

1 handje pinda

1 handje ongezouten cashewnoot

1 bosje koriander


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta al roerend 1/2 minuut. Voeg de groenten toe en roerbak enkele minuten.
  • 2 Voeg de kookroom toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de garnalen toe en laat de curry afgedekt circa 15 minuten zachtjes stoven. Breng eventueel op smaak met zout.
  • 3 Kook de rijst en laat droogstomen.
  • 4 Bestrooi de curry met de pinda’s en koriander en serveer met de rijst.

bereidingstip

Voeg extra wat Thaise vissaus toe aan het recept.. De kleine neutrale koolrabi is licht verteerbaar en doet het altijd goed in combinatie met andere groenten. Gekookt is de smaak van deze knol zacht en vergelijkbaar met bloemkool. Een rauwe koolrabi heeft meer weg van bleekselderij, maar dan iets pittiger. In deze groentecurry neemt de koolrabi de smaak van de currypasta goed op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 23 gram