voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Groentecurry met kikkererwten en raita

Groentecurry met kikkererwten en raita

ingrediënten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

4 sjalotjes

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

2 eetlepels Thaise currypasta

1 groene paprika

bloemkool

300 gram broccoli

1 courgette

400 gram gepelde tomaten

100 milliliter groentebouillon

100 milliliter kruidenbouillon

400 gram kikkererwten

naanbrood

250 milliliter Griekse yoghurt

250 milliliter volle yoghurt

komkommer

3 teentjes knoflook

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

handje verse munt

handje verse koriander


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en rode peper 2-3 minuten. Schep de currypasta erdoor en bak 1-2 minuten.
  • 2 Voeg de paprika, bloemkool, broccoli en courgette toe en roerbak 3-4 minuten.
  • 3 Meng de tomaten met sap en bouillon erdoor en stoof zachtjes circa 10 minuten.
  • 4 Schep de kikkererwten erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 5 Meng intussen de ingrediënten voor de raita. Serveer de curry met naanbrood en de raita.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 23 gram