voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Groentegratin met kruidenboterkrieltjes

Groentegratin met kruidenboterkrieltjes

ingrediënten

250 gram broccoliroosjes

250 gram bloemkoolroosjes

250 gram cherry-/kerstomaatjes

250 gram courgettes

1 ei

200 milliliter crème fraîche

1 teentje knoflook

1 eetlepel Provençaalse kruiden

100 gram oude kaas

50 gram kruidenboter

400 gram krieltjes


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoliroosjes en bloemkoolroosjes 2 minuten.
  • 3 Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  • 4 Meng de geblancheerde groenten met de courgette en tomaatjes in de ovenschaal.
  • 5 Klop het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten.
  • 6 Bestrooi met de kaas en bak hoog in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 7 Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin.
  • 8 Serveer de krieltjes bij de groentegratin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 16 gram