online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Groentegratin met kruidenboterkrieltjes

Groentegratin met kruidenboterkrieltjes

ingrediënten

250 gram broccoliroosjes

250 gram bloemkoolroosjes

250 gram cherry-/kerstomaatjes

250 gram courgettes

1 ei

200 milliliter crème fraîche

1 teentje knoflook

1 eetlepel Provençaalse kruiden

100 gram oude kaas

50 gram kruidenboter

400 gram krieltjes


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoliroosjes en bloemkoolroosjes 2 minuten.
  • 3 Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  • 4 Meng de geblancheerde groenten met de courgette en tomaatjes in de ovenschaal.
  • 5 Klop het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten.
  • 6 Bestrooi met de kaas en bak hoog in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 7 Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin.
  • 8 Serveer de krieltjes bij de groentegratin.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 16 gram