online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Groentekebab met couscoussalade

Groentekebab met couscoussalade

ingrediënten

2 rode paprika's

1 groene paprika

1 gele paprika

1 aubergine

2 courgettes

2 rode uien

16 cherry-/kerstomaatjes

8 eetlepels olijfolie

6 eetlepels citroensap

2 teentjes knoflook

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

2 eetlepels honing

250 gram couscous

1 handje munt

1 handje koriander

1 handje bladpeterselie

2 citroenen


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Rooster de rode paprika's tot ze donkere plekken vertonen.
  • 2 Verpak ze in een plastic zak of folie of leg ze in een afgedekte kom om af te koelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd ze in repen.
  • 3 Verdeel de groene en de gele paprika, zonder zaadjes, in stukken.
  • 4 Meng deze met de aubergine- en de courgettestukken, de uienparten, de tomaten, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, de knoflook, de koriander, het gemberpoeder, de honing en zout naar smaak.
  • 5 Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 6 Rijg de groentestukken (behalve de rode paprika) aan de spiesen en rooster ze onder de hete ovengrill. Draai ze af en toe om.
  • 7 Schep de geroosterde paprika en de groene kruiden door de couscous. Meng de rest van de olijfolie met de rest van het citroensap en schep het door de couscous. Serveer met de citroenparten en de spiesen.

bereidingstip

Serveer een yoghurtdip van 400 ml Griekse yoghurt, zout, peper, 2 eetlepels gehakte verse munt en 2 teentjes geperste knoflook bij de kebab.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 14 gram