voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Groenten-kerriekroketten

Groenten-kerriekroketten

ingrediënten

30 gram boter

30 gram bloem

1 eetlepel kerriepoeder

200 milliliter groentebouillon

200 gram gemengde groenten

broccoli

doperwt

asperge

wortel

paddenstoel

12 eetlepels paneermeel

2 eieren

frituurolie


  • 1 Smelt de boter en voeg de bloem en kerriepoeder toe. Roer goed en voeg geleidelijk de groentebouillon toe tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Blancheer de gemengde groenten en voeg ze toe aan de saus.
  • 3 Laat de ragout afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • 4 Verdeel de vulling in 8 porties en vorm tot kroketten.
  • 5 Rol ze door paneermeel, dan door 2 losgeklopte eieren en tenslotte weer door paneermeel.
  • 6 Frituur met 4 stuks tegelijk op 180ºC in 4-5 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 4 gram