online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

3 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Groententagliatelle met paddenstoelen en noten

Groententagliatelle met paddenstoelen en noten

ingrediënten

50 gram walnoten

250 gram courgettes

250 gram winterwortels

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels olijfolie

250 gram gemengde paddenstoelen

2 teentjes knoflook

mespunt cayennepeper

3 lente-/bosuitjes

150 milliliter witte wijn

200 milliliter demi crème fraîche

500 milliliter groentebouillon

500 milliliter kruidenbouillon

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Rooster de walnoten in een hete koekenpan en zet apart.
  • 2 Schaaf de courgette en wortel in dunne, lange linten en besprenkel ze met citroensap.
  • 3 Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen met de knoflook en cayennepeper circa 3 minuten.
  • 4 Schep de bosuitjes erdoor en blus af met de witte wijn.
  • 5 Meng de crème fraîche erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 6 Kook de courgette- en wortellinten intussen circa 2 minuten in de bouillon en giet af.
  • 7 Verdeel de groententagliatelle over (diepe) borden. Schep de paddenstoelensaus erover, bestrooi met de walnoten en schaaf er krullen kaas over.


voedingswaarde

energie 570 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 23 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier