voor 10:00 besteld vandaag in huis

3 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Groententagliatelle met paddenstoelen en noten

Groententagliatelle met paddenstoelen en noten

ingrediënten

50 gram walnoten

250 gram courgettes

250 gram winterwortels

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels olijfolie

250 gram gemengde paddenstoelen

2 teentjes knoflook

mespunt cayennepeper

3 lente-/bosuitjes

150 milliliter witte wijn

200 milliliter demi crème fraîche

500 milliliter groentebouillon

500 milliliter kruidenbouillon

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Rooster de walnoten in een hete koekenpan en zet apart.
  • 2 Schaaf de courgette en wortel in dunne, lange linten en besprenkel ze met citroensap.
  • 3 Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen met de knoflook en cayennepeper circa 3 minuten.
  • 4 Schep de bosuitjes erdoor en blus af met de witte wijn.
  • 5 Meng de crème fraîche erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 6 Kook de courgette- en wortellinten intussen circa 2 minuten in de bouillon en giet af.
  • 7 Verdeel de groententagliatelle over (diepe) borden. Schep de paddenstoelensaus erover, bestrooi met de walnoten en schaaf er krullen kaas over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 23 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier