voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
recepten Groentepasteitje met kaas en noten

Groentepasteitje met kaas en noten

ingrediënten

250 gram broccoli

2 eetlepels olijfolie

50 gram cashewnoten

125 gram kastanjechampignons

125 gram demi crème fraîche

100 gram belegen kaas

4 pasteibakjes


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de broccoli, giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Verhit de olie en rooster hierin de noten. Schep ze uit de pan.
  • 3 Roerbak de champignons en broccoliroosjes met zout en peper 3 minuten. .
  • 4 Schep de noten, op enkele na voor garnering, erdoor. Verwarm de crème fraîche en voeg al roerend de kaas eraan toe.
  • 5 Vul de pasteibakjes met de groenten, giet de kaassaus erover en zet ze 10 minuten in het midden van de oven om licht te gratineren.
  • 6 Strooi voor het serveren de rest van de noten erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 14 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier