voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, voorgerecht
recepten Groentesoep

Groentesoep

ingredi├źnten

500 gram runderpoelet

4 vleesbouillontabletten

1 ui

1 prei

1 bosje verse bladselderij

1 winterwortel

300 gram rundergehakt

1 zakje gehaktkruiden

1 wortel

1 ui

1 prei

bloemkool

100 gram peultjes

100 gram sperziebonen

handje vermicelli


  • 1 Meng het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er kleine balletjes van.
  • 2 Schep de wortel, ui, prei, bloemkool en peultjes door de bouillon en kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 3 Voeg de gehaktballetjes en vermicelli toe en kook nog circa 5 minuten.
  • 4 Hak de rest van de bladselderij fijn. Snijd de runderpoelet eventueel iets kleiner en voeg met de selderij toe aan de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 32 gram