voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Groentetaartje met geitenkaas en paddenstoelen-notentapenade

Groentetaartje met geitenkaas en paddenstoelen-notentapenade

ingredi├źnten

1 kleine knolselderij

4 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

200 gram gemengde paddenstoelen

50 gram amandelen

50 gram hazelnoten

50 gram cashewnoten

300 gram spinazie

100 gram zachte geitenkaas

1 citroen


benodigdheden

kookring

  • 1 Kook de knolselderij in 10 minuten beetgaar.
  • 2 Verhit voor de tapenade 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 3 Schep de paddenstoelen en noten erdoor en bak op een hoge stand 2 minuten. Voeg zout en peper toe.
  • 4 Roerbak de spinazie met zout en peper in de rest van de olijfolie tot het blad geslonken is.
  • 5 Steek een cirkel uit de selderij en de geitenkaas. Leg de selderij in de ring op een warm bord.
  • 6 Leg daarop de spinazie en daarop de geitenkaas. Verwijder de ring en leg op de geitenkaas een beetje tapenade.
  • 7 Garneer met een citroenpartje. Herhaal dit voor de andere porties.

bereidingstip

Lekker met tomatenrijst of wilde rijst.

wijnadvies

Combineert heerlijk met sappig, droog wit. Bordeaux Blanc van Bellevue Rougier of de wat rondere Arthur Metz Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 12 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier