online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Grootmoeders stoofvlees

Grootmoeders stoofvlees

ingrediënten

1 kilogram magere runderlap

100 gram boter

2 uien

1 eetlepel bruine basterdsuiker

2 eetlepels bloem

700 milliliter rundvleesbouillon

300 milliliter rode wijn

300 milliliter donker bier

3 laurierblaadjes

4 kruidnagels

2 sneeën brood

mosterd


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan.
  • 2 Fruit de ui 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de basterdsuiker en de bloem toe en roer even door. Bak 1 minuut.
  • 3 Leg de runderlappen terug in de pan en giet de bouillon en wijn erover. Voeg de laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng alles tegen de kook aan en stoof daarna afgedekt circa 1 uur op een lage stand.
  • 4 Besmeer de sneetjes brood dik met mosterd en leg ze met de besmeerde kant op het vlees. Stoof nog 1 uur en schep dan het vlees en brood door elkaar zodat de jus bindt. Stoof nog 30 minuten, tot het vlees zacht is.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Lekker met gekookte aardappels of puree, rodekool en appelcompote.

bereidingstip

Voeg met de laurierblaadjes en kruidnagels 6 jeneverbessen toe.. Neem glühwein in plaats van wijn of bier.. Vervang de runderlappen door kipdijfilet en stoof maar 1 uur.

wijnadvies

Rijk en behaaglijk: de Chileense Cabernet Sauvignon van Indomita.


voedingswaarde

energie 765 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 54 gram