voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Grote appels gevuld met pittig gehakt

Grote appels gevuld met pittig gehakt

ingrediënten

4 grote rode appels

1 eetlepel citroensap

200 gram rundergehakt

1 verse gember

1 rode peper

1 ei

100 milliliter sherry

100 milliliter droge witte wijn

25 gram boter


benodigdheden

meloenbolletjessteker

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Snijd van de appels het kapje met steeltje 2 cm onder de rand af. Bewaar het kapje. Hol de appels, eventueel met behulp van een bolletjessteker, uit tot ruim 1 cm van de schil. Bewaar de bolletjes appel.
  • 2 Zet de appels in een ovenschaaltje en bedruppel ze aan de binnenkant met wat citroensap. Bedruppel ook de appelbolletjes met wat citroensap.
  • 3 Kneed het gehakt met de gember, rode peper, het ei en wat zout goed door.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het gehakt over de holle appels en leg de kapjes er weer op. Strooi de appelbolletjes rondom de appels en giet de sherry erbij.
  • 5 Verdeel de boter erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de appels in circa 40 minuten gaar in de oven. Neem de laatste 15 minuten het folie weg.
  • 6 Serveer de appels warm met de jus uit de schaal. Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 12 gram