online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Haagse bluf basisrecept

Haagse bluf basisrecept

ingredi├źnten

1 citroen

2 eiwitten

200 milliliter rodebessensap

150 gram suiker

1 sinaasappel


  • 1 Ontvet een grote kom eventueel met citroensap.
  • 2 Voeg de eiwitten met het bessensap en de suiker toe en klop met een mixer tot de suiker is opgelost en de eiwitten stijfgeklopt zijn. Het eiwit moet zo stevig zijn dat je de kom even om kan keren zonder dat het eiwit eruit loopt.
  • 3 Verdeel deze Haagse bluf over 4 glazen en garneer met de sinaasappelrasp.

bereidingstip

Vervang de sinaasappelrasp door 100 gram ontdooide diepvriesbosvruchten.. Omdat er rauwe eieren gebruikt worden, wordt dit gerecht afgeraden voor kwetsbare groepen zoals kinderen tot 6 jaar, ouderen, zieken en zwangeren.


voedingswaarde

energie 185 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 2 gram