voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Haagse bluf met frambozen

Haagse bluf met frambozen

ingredi├źnten

500 gram diepvriesframbozen

500 gram diepvriesbosvruchten

citroen

1 eiwit

2 eetlepels suiker


benodigdheden

mixer

  • 1 Pureer 100 gram van het fruit met het citroensap en zeef het.
  • 2 Vang het sap op in een brandschone mengkom. Druk met de bolle kant van de lepel zoveel mogelijk sap door de zeef.
  • 3 Voeg het eiwit en de suiker bij het sap en klop met een elektrische mixer zo lang tot het een roze schuim is dat in zachte pieken blijft staan. Dit kan wel tot 5 minuten duren.
  • 4 Verdeel de rest van het fruit over 4 glazen en schep hier het schuim op.

bereidingstip

De basis van Haagse bluf is stijfgeklopt eiwit, dat door het opkloppen veel lucht bevat. En daar heeft de naam veel mee te maken. De naam Haagse bluf verwijst naar het ‘air’ die de bewoners van Den Haag zich zouden aanmeten.. Vervang een deel van het diepvriesfruit voor verse frambozen.

wijnadvies

Zeer goed met Moscatel Castillo de las Almenas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 70 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 2 gram