online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
moeilijk
20 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Haagse blufkoekjes

Haagse blufkoekjes

ingrediënten

2 eiwitten

4 eetlepels rodebessensap

2 theelepels bietensap

150 gram witte basterdsuiker

150 gram rode bessen

150 gram bosvruchten

100 gram geleisuiker


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 140ºC.
  • 2 Klop de eieren met het bessensap, bietensap en een mespunt zout schuimig in een vetvrije kom.
  • 3 Klop met een mixer lepel voor lepel de suiker erdoor en klop nog circa 5 minuten tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
  • 4 Schep het mengsel in de spuitzak en spuit er op de bakplaat 16 roosjes of ronde koekjes van. Bak de meringues 30-40 minuten in de oven.
  • 5 Schep intussen de bessen om met de geleisuiker en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten koken zonder te roeren.
  • 6 Schep in een schaaltje en laat de gelei goed afkoelen en opstijven.
  • 7 Bestrijk de helft van de meringues met de bessengelei en plak de andere meringues erop.
  • 8 Lekker bij de thee, of als toetje met wat crème fraîche.


voedingswaarde

energie 135 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 1 gram