8 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Haasjescake

Haasjescake

ingredi├źnten

1 grote roombotercake

2 eetlepels frambozenjam

2 eetlepels hazelnootpasta

2 zakjes taartglazuur

3 muffins

2 marshmallows

1 zakje kokosrasp

50 gram roze marsepein

decoratiesnoepje


benodigdheden

uitsteekvormpje

roze papier

  • 1 Snijd de cake doormidden in 2 gelijke blokken. Leg ze tegen elkaar op een schaal zodat je een vierkante cake hebt. Snijd deze vierkante cake horizontaal door. Neem de bovenste delen ervan af en bestrijk de onderste delen met jam.
  • 2 Plak de bovenste delen er weer op. Snijd vanaf de bovenkant de hoeken van de cake geleidelijk in een ronde vorm. Je hebt nu de basis van het lijfje.
  • 3 Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet een deel ervan over de cake. Strijk het glazuur gelijkmatig uit. Snijd een klein stukje van de zijkant van 2 muffins af. Zet ze met de afgesneden kant naar beneden tegen de tegen het lijfje van het konijn aan. Druk ze goed vast in het glazuur: dit zijn de pootjes. Plak boven op elk pootje 1 marshmallow.
  • 4 Druk de derde muffin met de onderkant als een staartje op het lijfje, in het midden boven de pootjes. Druk goed vast in het glazuur.
  • 5 Bestrijk nu ook de pootjes en het staartje met het glazuur en bestrooi de hele cake royaal met kokos.
  • 6 Rol de marsepein uit en steek of snijd er 2 rondjes uit. Bestrijk ze met een beetje glazuur en plak ze als voetzolen op de onderkant van de pootjes. Steek of snijd nog 6 kleinere rondjes uit de marsepein en bestrijk ze met een druppel glazuur. Druk per pootje 3 kleine rondjes onder het grote rondje. Dit zijn de teentjes.
  • 7 Knip uit het roze papier 2 flaporen. Bestrijk ze met een beetje glazuur en plak ze aan de bovenkant tegen de haasjescake aan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 7 gram
recall SPAR garnalen surimi salade, 150 gram bekijk hier