voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Haaskarbonade met sinaasappel en cranberry's

Haaskarbonade met sinaasappel en cranberry's

ingrediënten

4 haaskarbonades

50 gram boter

50 milliliter vloeibaar bakproduct

1 sinaasappel

1 eetlepel sinaasappelmarmelade

1 eetlepel abrikozenjam

1 theelepel verse rozemarijn

1 mespunt gedroogde rozemarijn

1 sinaasappel

125 gram cranberrycompote


  • 1 Bestrooi de karbonades met zout en peper. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar in de boter.
  • 2 Neem ze uit de pan en houd ze warm. Roer sinaasappelsap, de marmelade en de rozemarijn door het bakvet en verwarm 1 minuut.
  • 3 Leg op iedere karbonade een plak sinaasappel met daarop een eetlepel cranberrycompote en giet de saus eromheen.

wijnadvies

Heel veel keuze. Chardonnay van Danie de Wet of Indomita Reserva bijvoorbeeld. Een verfrissende rosé van Jean Sablenay of Berg Schaduw. En wie voor rood gaat, ontkurkt Beaujolais Villages, Côtes du Ventoux of Berg Schaduw Ruby Cabernet/Cinsault.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 30 gram